Γυναικολόγος Παναγιώτης Χριστόπουλος

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

  • ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

    Μόνιμη λύση στην αισθητική της ευαίσθητης περιοχής
  • ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ

    Αισθητική αποκατάσταση των γεννητικών οργάνων της γυναίκας
  • 1
  • 2
  • Home
  • Blog
  • Παρθενορραφή: Υπόθεση εμπιστευτικό

Παρθενορραφή: Υπόθεση εμπιστευτικό

 Διαβάστε την συνέντευξη του γυναικολόγου Παναγιώτη Χριστόπουλου σχετικά με την παρθενορραφή, στο περιοδικό Μ, Αύγουστος 2017.

 

                           

 

«Αν την πρώτη νύχτα του γάμου το σεντόνι δεν μάτωνε, δεν ρίσκαρα μόνο τη σχέση μου, αλλά κατ την ίδια μου τη ζωή»

Στο μυαλό έρχονται εικόνες από Θύματα βιασμού, από κοπέλες που έχουν υποστεί κάποιο ατύχημα, ή ακόμη και αθλήτριες ιππασίας...

Με ό,τι κι αν έχει συνδυάσει κανείς την παρθενορραφή, το μόνο σίγούρο είναι πως αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στο μυαλό των περισσοτέρων με τη λέξη "παρελθόν"". Κι όμως, η ανάπλαση τον παρθενικού υμένα είναι μια επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται στην χώρα μας ακόμα και σήμερα και μάλιστα, πιο συχνά απ' ότι κανείς Θα πίστευε.

Σε επικοινωνία ταυ «Μ» με τον Παναγιώτη Χριστόπουλο, ΜD, ΜSc, PhD, IPEPAG, Μαιευτήρα, Χειρουργό-Γυναικολόγο και Ειδικό Γυναικολόγο Παίδων-Εφήβων, συζητήσαμε για τους Θρησκευτικούς, κοινωνικούς, αλλά και προσωπικούς λόγούς που μπορούν να οδηγήσουν μία γυναίκα στην απόφαση να προβεί στην επέμβαση της παρθενoρραφής.

«Πολύ συχνά μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει παρθενορραφή, γιατί οι θρησκευτικές αντιλήψεις της οικογένειας ή της εθνικότητάς της, της απαγορεύουν τις ερωτικές-προγαμιαίες επαφές, όπως συμβαίνει συνήθως σε μουσουλμάνούς», αναφέρει.

«Επίσης, στην επαρχία συναντάμε πολύ συχνά πεποιθήσεις που θεωρούν μη αποδεκτό για μια γυναίκα να έχει κάνει προγαμιειίο σεξ.

«Φοβόμουν πολύ, κοιμόμούν και ξυπνούσα και το μυαλό μου έπλαθε εικόνες»

Μια γυναίκα μπορεί, ακόμα, να αποφασίσει να προβεί σε ανάπλαση του παρθενικού της υμένα, λόγω αποτυχημένων τραυματικών σχέσεων που "Θέλει να ξεχάσει και να σβήσει τα "ίχνη" από το σώμα της και να κάνει μια νέα αρχή».

Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις, μιλήσαμε με τον κ. Χριστόπουλο για περιστατικά γυναικών που απευθύνθηκαν σε αυτόν για τη ανάπλαση του παρθενικού τους υμένα.

 

Το πρώτο περιστατικό που του ήρθε στο μυαλό και το πιο έντονο, ήταν αυτό μιας Ελληνίδας μουσουλμάνας, νεαρής κοπέλας, η οποία είχε χάσει την παρθενιά της, και της οποίας η ζωή απειλούνταν, αν ο γαμπρός ανακάλυπτε πως δεν ήταν παρθένα την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

«Ο φόβος πριν, αλλά και το κλάμα ανακούφισης μετά την επέμβαση θα μου μείνουν αξέχάστα», εξομολογείται ο γιατρός.

«Πριν από την επέμβαση ένιωθα ότι είχα εγκλωβιστεί σε ένα λαβύρινθο. 'Ημουν τρομοκρατημένη», δηλώνει η ίδια στο περιοδικό.

 

Για τη μουσουλμανική κοινότητα, η προγαμιαία σεξουαλική επαφή είναι κατηγορηματικά απαγορευμένη για τις γυναίκες. Ο φανατισμός που επικρατεί από τους οπαδούς της συγκεκριμένης Θρησκείας, ωστόσο, είναι αυτός που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

«Αν την πρώτη νύχτα τον γάμου το σεντόνι δεν μάτωνε, δεν ρίσκαρα μόνο τη σχέση μου, αλλά και την ίδια μου τη ζωή», τονίζει η νεαρή κοπέλα.

«Τι θα γινόταν αν ο σύζυγός μου καταλάβαινε πως είχα προγαμιαία σχέση;»

 

Για τη συγκεκριμένη κοπέλα, η παρθενορραφή αποτέλεσε το "φως στο τούνελ" μέσα στο οποίο βάδιζε απελπισμένη, το οποίο της έδωσε ξανά ελπίδα για ζωή.

 

«Ενιωσα και πάλι ότι μπορώ να αναπνεύσω, μπήκε η καρδιά μου στη Θέση της. Για πολλές εβδομάδες δε μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια. Έκλαιγα καθημερινά. Φοβόμουν πολύ. Κοιμόμούν και ξυπνούσα και το μυαλό μου έπλαθε εικόνες. Τι Θα γινόταν αν ο σύζυγός μου καταλάβαινε πως είχα προγαμιαία σχέση; Ούτε που ήθελα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε. Χάρη σε αυτή την επέμβαση ένιωσα και πάλι ασφαλής. Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου, και να βάλω μόνη μου ένα τέλος στον εφιάλτη που ζούσα»

 

'Ενα ακόμα περιστατικά ανάπλασης του παρθενικού υμένα, είναι αυτό μιας ακόμα νεαρής κοπέλας, η οποία υπήρξε Θύμα βιασμού, ενώ παράλληλα, κανείς από την οικογένειά της δεν την πίστεύε.

«Δε μπορούσα να βρω ψυχολογική υποστήριξη από πουθενά. Είχα αρχίσει να αμφισβητώ τον εαυτό μου και να σκέφτομαι έτι όλα είναι στο μυαλό μου. Δεν με πίστεύε κανείς».

 

Αφού απευθύνθηκε στον κ. Χριστόπουλο και έκανε την παρθενορραφή, μπόρεσε κάπως να κλείσει αυτό το άσχημο κεφάλαιο και να συνεχίσει τη ζωή της.

«Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου, και να βάλω μόνη μου ένα τέλος στον εφιάλτη που ζούσα. Το χρωστούσα στον εαυτό μου», εξομολογείται.

 

Εξετάζοντας την παρθενορραφή από μια πιο πρακτική ματιά, γεννάται η απορία, πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να προβεί σε μια επέμβαση σαν κι αυτή;

 

Ο γυναικολόγος και ιδρυτής του healtllady.gr, μας εξηγεί πως «η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, ακόμα και σε κατάλληλο χώρο τον ιατρείού, χωρίς πρόβλημα. Έτσι αποφεύγουμε τη γενική αναισθησία, αποφεύγούμε τα έξοδα του νοσοκομείού και φυσικά, προστατεύουμε στο έπακρο την ανωνυμία της γυναίκας».

 

Μια ερώτηση που σίγουρα υπάρχει στο μυαλό όλων σχετικά με την παρθενορραφή, έχει να κάνει με το πόσο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης και πόσο εύκολα μπορεί να αναγνωρισθεί.

«Η αίσθηση που Θα έχει ο επόμενος ερωτικός σύντροφος της γυναίκας, είναι ίδια με αυτή που θα είχε αν η γυναίκα δεν είχε καμία προηγούμενη επαφή και ήταν ακέραιος ο παρθενικός υμένα της." εξηγεί ο κ. Χριστόπουλος, ενώ συνεχίζει, λέγοντας πως "ακόμα και γυναικολόγος δεν θα μπορούσε με ευκολία να καταλάβει ότι έχει γίνει τέτοια επέμβαση».

 

Για πολλούς, η παρθενορραφή αποτελεί μια οπισθοδρομική επέμβαση, ενώ για άλλους μια λύση σε ένα ψυχολογικό - σωματικό αδιέξοδο. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Κάθε άνθρωπος, και στην προκειμένη περίπτωση, κάθε γυναίκα, έχει τη ελευθερία να κάνει στο σώμα της ότι επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν γι' αυτό...

 

 Διαβάστε ακόμα:

Πλαστική μεγάλων χειλέων Αιδοίου

Συχνές Ερωτήσεις για Αιδοιοπλαστική

Κόστος Αιδοιοπλαστικής

 

Που θα μας βρείτε!

Ποιοι Είμαστε

Ο ειδικός γυναικολόγος με τις επεμβάσεις αιδοιοπλαστικής προσφέρει σύγχρονες λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ερωτική ζωή της γυναίκας δίνοντάς της αυτοπεποίθηση και διώχνοντας το άγχος.

Η συνεργασία πλαστικού χειρουργού με ειδικό γυναικολόγο που έχουμε πετύχει μέσω της σύμπραξης της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ και του HEALTHY LADY διασφαλίζει το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στην "ευαίσθητη" περιοχή της γυναίκας.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Αιδοιοπλαστικη.gr

Μουσών 1

Ψυχικό, Αθήνα

+30 210.6919219

info@healthylady.gr

Υπηρεσίες

Πλαστική παρθενικού υμένα - Παρθενορραφή

Πλαστική κλειτορίδας

Πλαστική μικρών χειλέων αιδοίου

Πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου

Πλαστική εφηβαίου

Πλαστική G-spot

Πλαστική περινέου

Πλαστική κόλπου

Ακολουθήστε μας στο Facebook